0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
René Schütze
Foto: René Schütze

Der er brug for pensionerede pædagoger og pædagogstuderende til at tage imod ukrainske flygtningebørn i skoler, daginstitutioner og fritidstilbud. (Arkivfoto)

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jobbank skal få pensionerede pædagoger til at hjælpe ukrainere

Pædagoger på efterløn, som vil hjælpe ukrainske børn i skoler, fritidstilbud og institutioner, har hidtil kontaktet a-kasse. Jobbank skal få flere med.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ukrainske børn og unge, der kommer til Danmark, skal have en god start i det danske samfund.

Det mener pædagogernes fagforening, a-kasse og pensionsselskab, som derfor i fællesskab opretter en jobbank for cirka 14.000 pædagoger, der er gået på efterløn eller pension.

Håbet er, at de i en periode kan hjælpe med at tage imod ukrainske børn i daginstitutioner, fritidsinstitutioner og skoler.

Det skriver Bupl, pædagogernes fagforening, i en pressemeddelelse.

»De ukrainske børn har brug for at blive mødt med høj faglighed, så de får en god start i Danmark. Men der mangler pædagoger til opgaven. Og vores institutioner er i forvejen presset i bund.«

»Det her kan være et bidrag til at løse den kæmpestore opgave, vi står med, lige nu og her,« siger Bupl-formand Elisa Rimpler i pressemeddelelsen.

Det er Bupl, som sammen med a-kassen Bupl-A og Pædagogernes Pension (PBU) er gået sammen om at oprette jobbanken.

Opfordringen til at melde sig til jobbanken sendes ud lige efter påske til cirka 14.000 pædagoger mellem 60 og 72 år, som i dag enten er på efterløn eller pension.

»Vi kender endnu ikke det fulde omfang og længden af opgaven. Men vi ved, at vi får brug for al den pædagogiske faglighed, vi kan samle,« siger Elisa Rimpler.

I pædagogernes a-kasse er de i forvejen blevet kontaktet uopfordret af pædagoger på efterløn, der er interesserede i at hjælpe.

Sune Schackenfeldt, administrerende direktør i PBU, siger, at det er vigtigt, at det ekstra arbejde ikke bliver modregnet i deres pension, efterløn eller andre ydelser.

»Jeg er overbevist om, at vi kan finde pensionerede pædagoger, som både har lyst og kræfter til at hjælpe til i den vanskelige situation, vi står i. Men der skal selvfølgelig være et økonomisk incitament.«

»Man fandt en løsning under coronakrisen, hvor der ikke blev modregnet i ydelserne, så det burde kunne lade sig gøre igen,« siger han i pressemeddelelsen.

Elisa Rimpler påpeger samtidig, at jobbanken er en midlertidig løsning, der ikke kan stå alene.

Hun opfordrer også arbejdsgiverne til at iværksætte en række andre tiltag for at frigøre flere pædagogtimer. Det kan for eksempel være udbetaling af ekstra ferie og afspadsering.

»Meldingen fra regeringen og KL (Kommunernes Landsforening, red.) er jo, at det ikke er penge, men kvalificerede medarbejdere, der mangler. Derfor er vi nødt til at skrue på alle håndtag for at finde dem,« siger hun.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: