0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Skolemonitor har for nylig afdækket, hvordan det er en stor udfordring i samarbejdet mellem skoler og PPR, at PPR kommer for sent ind i forløb med elever i mistrivsel.

Stor forskel mellem kommunerne: Ventetiden hos PPR svinger fra under en måned til et år

En aktindsigt viser ifølge DR, at ventetiden til PPR svinger markant fra kommune til kommune.

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er meget stor forskel på ventetiden til at få hjælp fra kommunernes pædagogiske psykologiske rådgivning, PPR.

Det viser en aktindsigt fra kommunerne, som DR har fået.

Kommunerne er blevet spurgt om, hvor lang tid det i 2021 gennemsnitligt tager, fra PPR har fået en indstilling fra en skole eller forældre om, at der er behov for at PPR undersøger et barn, til PPR har mulighed for at se barnet første gang.

I 24 kommuner er ventetiden som regel under en måned, mens 10 kommuner svarer, at ventetiden er over fire måneder - her topper Bornholm listen med en gennemsnitlig ventetid på et år. Mindst 21 kommuner opgør ikke ventetiden. Ikke alle landets kommuner har svaret, fremgår det af DR’s artikel.

Lang ventetid hos PPR er en velkendt sag, selv om der ikke findes centralt indsamlede oplysninger om forholdene på landsplan.

Skolemonitor har for nylig afdækket, hvordan det er en stor udfordring i samarbejdet mellem skoler og PPR, at PPR kommer for sent ind i forløb med elever i mistrivsel.

Derudover viste en ny undersøgelse fra Børns Vilkår i september, at over halvdelen af lærerne oplever, at lang ventetid hos PPR spænder ben for deres arbejde med at støtte elever med et bekymrende højt fravær.

Hver fjerde PPR-psykolog er stoppet

Det er ikke kun ventetiden hos PPR, der er en udfordring for samarbejdet med skolerne. Også stor udskiftning blandt psykologerne er et problem, viste en kortlægning som Deloitte lavede for Børne- og Undervisningsministeriet sidste år.

Ifølge DR viser tal fra Kommunerne og Regionernes Løndatakontor, at næsten hver fjerde PPR-psykolog er stoppet på jobbet det seneste år.

Den store udskiftning har store konsekvenser for arbejdet med elever i mistrivsel, har Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen advaret om overfor Skolemonitor.

De mener blandt andet, at en løsning kan være at genetablere den tidligere cand.pæd.psych-uddannelse, som giver lærere mulighed for at uddanne sig til psykologer.

Det vil ifølge DLF og Skolelederforeningen sikre psykologer, der har skolen som det primære fokusområde, og derfor ikke søger videre så snart, der har fået erfaring.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage