*Senest opdateret med illustrationer om antal frie skoler og folkeskoler nederst
Hvordan er det gået med inklusionsprocenten eller kompetencedækningen i din kommune de seneste fire år? Og hvordan er det gået sammenlignet med nabokommunen?
Det kan du få svar på i Skolemonitors datasæt, hvor vi i anledningen af kommunalvalget 2021 har samlet data om skolevæsenet i landets 98 kommuner.
Artiklen opdateres løbende med flere datasæt.
Skoledistrikter
Velstillede børn stimler sammen på de samme skoler. Og samtidig er Danmark blandt de dårligste lande til at blande elever med anden etnisk herkomst. Spørgsmålet er, om skoledistrikterne har fejlet?
Dyk ned i fire grafer om skoledistrikter og elevsammensætning herunder.
Inklusion
Tendensen er klar. Flere og flere elever i Danmark modtager specialundervisning - stik imod intentionen. Men selvom inklusionsprocent generelt er faldet, er forskellene mellem de enkelte kommuner er store. Andelen af inkluderede elever svinger helt fra 88 til 98 procent.
Herunder kan du dykke ned i fire grafer om inklusion og segregering i landets kommuner.
Lærermangel
Der er generelt mangel på læreruddannede undervisere i folkeskolen. Men problemet er mest udtalt på Sjælland. Herunder kan du i tre grafer se udviklingen i den enkelte kommune - og sammenligne tallene med andre kommuner.
Økonomi
Der er stor adspredelse i, hvor mange kroner pr. elev kommuner bruger. I Kolding koster en elev kun halvdelen af, hvad den gør på Læsø.
Folkeskoler vs. frie grundskoler
Siden strukturreformen i 2007, der lagde 271 kommuner sammen til 98, er folkeskoler blevet lukket på stribe. Eller lagt sammen. Resultatet er, at der er blevet færre selvstændige skoler samtidig med, at antallet af fri- og privatskoler er højere end nogensinde.
Se udviklingen i antallet af folkeskoler i din kommune her fra 2007-2020.
Skriv kommentar