0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dyk ned i stort datasæt om skolerne i din kommune

Skolen er på dagsordenen i landets kommuner forud for kommunalvalget i november. Skolemonitor har samlet data om blandt andet skoledistrikter, inklusion, lærermangel og skoleledelse i landets kommuner, som du her kan gå på opdagelse i.

*Senest opdateret med illustrationer om antal frie skoler og folkeskoler nederst

Hvordan er det gået med inklusionsprocenten eller kompetencedækningen i din kommune de seneste fire år? Og hvordan er det gået sammenlignet med nabokommunen?

Det kan du få svar på i Skolemonitors datasæt, hvor vi i anledningen af kommunalvalget 2021 har samlet data om skolevæsenet i landets 98 kommuner.

Artiklen opdateres løbende med flere datasæt.

Skoledistrikter

Velstillede børn stimler sammen på de samme skoler. Og samtidig er Danmark blandt de dårligste lande til at blande elever med anden etnisk herkomst. Spørgsmålet er, om skoledistrikterne har fejlet?

Dyk ned i fire grafer om skoledistrikter og elevsammensætning herunder.

Inklusion

Tendensen er klar. Flere og flere elever i Danmark modtager specialundervisning - stik imod intentionen. Men selvom inklusionsprocent generelt er faldet, er forskellene mellem de enkelte kommuner er store. Andelen af inkluderede elever svinger helt fra 88 til 98 procent.

Herunder kan du dykke ned i fire grafer om inklusion og segregering i landets kommuner.

Lærermangel

Der er generelt mangel på læreruddannede undervisere i folkeskolen. Men problemet er mest udtalt på Sjælland. Herunder kan du i tre grafer se udviklingen i den enkelte kommune - og sammenligne tallene med andre kommuner.

Økonomi

Der er stor adspredelse i, hvor mange kroner pr. elev kommuner bruger. I Kolding koster en elev kun halvdelen af, hvad den gør på Læsø.

Folkeskoler vs. frie grundskoler

Siden strukturreformen i 2007, der lagde 271 kommuner sammen til 98, er folkeskoler blevet lukket på stribe. Eller lagt sammen. Resultatet er, at der er blevet færre selvstændige skoler samtidig med, at antallet af fri- og privatskoler er højere end nogensinde.

Se udviklingen i antallet af folkeskoler i din kommune her fra 2007-2020.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage