0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Else Sommer overtager posten som formand for Rådet for Børns Læring efter Charlotte Rønhof. Foto: Københavns Professionshøjskole.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rådet for Børns Læring får ny formand: Direktør og bestyrelsesformand vil arbejde for at hæve trivslen

Det bliver administrerende direktør i Dansk Magisterforening Else Sommer, der skal samle stafetten op efter Charlotte Rønhof som formand for Rådet for Børns Læring. Rønhof havde ellers rådet ministeren til at nedlægge rådet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er en erfaren person, der fremover skal sidde for bordenden til møderne i Rådet for Børns Læring.

Else Sommer, der blandt andet er administrerende direktør i Dansk Magisterforening, bestyrelsesformand i Danmarks Evalueringsinstitut og bestyrelsesmedlem på Københavns Professionshøjskole, bliver nemlig ny formand for rådet. Det skriver Undervisningsministeriet på sin hjemmeside.

Rådet har været uden frontløber, siden Charlotte Rønhof stoppede ved udgangen af juni. Hendes svanesang lød dengang, at hun ville opfordre undervisningminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til at nedlægge rådet, da hun alligevel ikke ville mødes eller tog imod råd.

»Jeg kan konstatere, at din villighed til at holde møder med os og tage rådets arbejde videre i den politiske proces har været yderst sparsom. Det finder jeg utilfredsstillende i henhold til vores formål,« skrev Charlotte Rønhof i brevet, hvor hun opfordrede ministeren til i stedet at bruge pengene på de udsatte børn, som rådet er sat i verden for at løfte.

Den opgave tilfalder nu altså Else Sommer. Hun fortalte for knap en måned siden, at hun forlader sin direktørpost i Dansk Magisterforening ved årsskiftet.

»Jeg har gennem længere tid haft et ønske om, at mit arbejdslivs sidste stop skulle være en periode som selvstændig rådgiver og bestyrelsesmedlem,« lød det over for Magisterbladet.

Kendt skoleleder også med

Formandskabet i Rådet for Børns Læring består af praktikere og ledere fra kommuner og folkeskoler samt forskere. De skal i foreløbigt de næste tre år rådgive ministeren. Ud over formandskabet består rådet af en række medlemmer fra interesseorganisationer på dagtilbuds- og grundskoleområdet.

Også den velkendte skoleleder og socialdemokrat Marco Damgaard fra Tingbjerg Skole får plads i rådet.

Det samlede nye råd ser således ud:

  • Else Sommer, (formand), adm. direktør, Dansk Magisterforening
  • Mads Meier Jæger, professor, Sociologisk Institut, KU
  • Jens-Peter Thomsen, seniorforsker, ph.d., VIVE
  • Marco Damgaard, skoleleder, Tingbjerg og kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet i Herlev Kommune
  • Nanna Lohmann, Skole- og Uddannelseschef, Svendborg Kommune
  • Helle Bjerg, pædagogisk leder, ph.d., Skolen på Grundtvigsvej, Frederiksberg
  • Anette Lykke, distriktsleder, Ballerup kommune

Ud over formandskabet består rådet af medlemmer fra interesseorganisationer på dagtilbuds- og grundskoleområdet, der er udpeget af de indstillingsberettigede organisationer.

Else Sommer siger til Undervisningsministeriets hjemmeside, at hun vil arbejde for, at alle børn skal trives og have mulighed for at lære og udvikle sig – uanset deres forudsætninger.

»Men desværre lykkes vi ikke med at realisere den ambition. Alt for mange børn får ikke det nødvendige rygstød op gennem dagtilbud og skole, og alt for mange kommer ikke godt videre efter folkeskolen. Det er nogle af de temaer, jeg ønsker at tage op i Rådet for Børns Læring, og jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet sammen med det øvrige formandskab, som er et stærkt hold af forskere og ledere fra praksis,« lyder det fra Else Sommer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: