0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regeringen præsenterer tirsdag sit udspil 'Danmark kan mere 1'.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

2,5 milliarder årligt: Regeringen vil investere i skole og uddannelse

I sit udspil ’Danmark kan mere 1’ afsætter regeringen 2,5 milliarder i skole og uddannelse årligt.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Danmarks uddannelsessystem skal have et massivt løft, hvis det står til regeringen.

Statsminister Mette Frederiksen har sammen med andre ministre tirsdag præsenteret udspillet ’Danmark kan mere 1’ på et pressemøde, og her fremgår det, at regeringen vil anvende 2,5 milliarder kroner årligt på at »investere i kvaliteten i vores uddannelsessystem«.

Hvordan pengene skal bruges, skal sektoren være med til at bestemme, fremgår det af udspillet.

»Der vil – sammen med de partier, der tager ansvar for finansieringen – blive igangsat en proces med inddragelse af blandt andet elever, studerende, undervisere og ledere med henblik på at prioritere og kvalificere, hvordan investeringerne kan anvendes klogest og med størst værdi,« står der.

Desuden vil regeringen sætte en række indsatser for unge unge og skoletrætte elever i søen. Der er med regeringens ord »for mange børn og unge, der hægtes af allerede i folkeskolen«.

Regeringen henviser til, at 15 procent af en ungdomsårgang forlader folkeskolen uden at have de fornødne kundskaber til at kunne fortsætte på en ungdomsuddannelse.

»Vi må ikke acceptere, at børn og unge hægtes af i og efter grundskolen. Alle skal kunne læse, skrive og regne, når de forlader skolen. Omvendt må vi erkende, at der ikke er hurtige og nemme løsninger. Udfordringerne er ikke nye. De er forsøgt løstgennem en lang række politiske aftaler og justeringer, men de er stadig uløste,« skriver regeringen i sit udspil.

Regeringen vil drøfte, hvilke konkrete initiativer, der skal laves, i partnerskabet ’Sammen om skolen’, der blev dannet i maj og indeholder skolens parter.

Desuden har regeringen tidligere nedsat Reformkommissionen, som næste år præsenterer sine anbefalinger om, hvordan man får flere unge til at tage en uddannelse.

Reformkommissionen skal også se på, om undervisningen kan blive mere fleksibelt og mere praksisnær.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: