0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

»Skolebørn skal føle sig trygge ved at færdes i trafikken, og forældrene skal føle trygge ved at sende deres børn ud i trafikken,« siger politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tusindvis af forældre har fået færdselsbøder under skolestart

I forbindelse med børnenes skolestart i august har politiet målrettet holdt øje med skolevejene, hvor de har fanget mere end 7100 forseelser.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Politiet har landet over fanget mere end 7100 forseelser i forbindelse med en målrettet indsats under skolestarten i uge 32 og 33.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

De fleste sager drejer sig om hastighedsovertrædelser på skolevejene, mens flere forældre også har glemt sikkerhedsselen til både dem selv og børnene.

6.095 af forseelserne er således overtrædelser af hastigheden. 207 voksne blev taget uden sikkerhedssele, mens børnene i 50 tilfælde heller ikke var fastspændt. 60 benyttede mobiltelefonen, mens de kørte, oplyser Rigspolitiet.

Politiet har gennem de seneste år i forbindelse med skolestart haft særlig fokus på færdslen.

Sidste år konstaterede man 7700 forseelser ved skolevejene i august. Her var 7078 af dem hastighedsovertrædelser.

Går man tilbage til 2019, fangede politiet cirka 6700 forseelser under skolestarten.

Skolebørn skal føle sig trygge

Politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Christian Berthelsen udtaler i meddelelsen, at skolevejene i Danmark generelt er sikre, men han er »ærgerlig over, at vi hvert eneste år kan sigte så mange trafikanter.«

»Resultatet af skolestartskontrollerne vidner om nødvendigheden af politiets tilstedeværelse. Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne samt skabe tryghed i trafikken.«

»Skolebørn skal føle sig trygge ved at færdes i trafikken, og forældrene skal føle trygge ved at sende deres børn ud i trafikken,« udtaler Christian Berthelsen.

Rigspolitiet oplyser, at man løbende vil kontrollere ved skolevejene resten af skoleåret. Til august næste år vil man desuden igen kontrollere målrettet i forbindelse med skolestarten.

Når politiet befinder sig på skolevejene, er det især med fokus på bilernes hastighed samt forældrenes trafikale adfærd, og om børn og fører er fastspændt, lyder det.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: