0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

SF's Charlotte Broman Mølbæk har i et spørgsmål til Pernille Rosenkrantz-Theil (S) spurgt, hvordan ministeren forholder sig til forbud mod mavebluser på skoler.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF vil have minister til at forholde sig til forbud mod mavebluser

SF vil vide, om børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) synes, at det er i orden, at en skoleleder har forbudt skolens piger at møde op i mavebluse.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Sagen om en skoleleders forbud mod mavebluser har de seneste dage skabt stor debat, og er nu også nået børne- og undervisningsministerens bord.

SF’s Charlotte Broman Mølbæk, der blandt andet er kommunal-, kultur- og Etisk Råd-ordfører, har stillet spørgsmål til Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om sagen.

»Hvad er ministerens holdning til, at en skoleleder uden inddragelse af forældre, skolebestyrelse og elever har lavet regler om påklædning i form af at forbyde crop tops?,« spørger hun.

Sagen stammer fra Firehøjeskolen i Vejle Kommune, som har nedlagt forbud mod at skolens piger møder op i skole iført mavebluser.

»Vi har i udskolingsteamet, inklusiv ledelsen, besluttet, at elever ikke må have bar mave i skoletiden. Bar mave hører til hjemme i haven, på stranden eller ude i sommerlandet,« skriver skolens ledelse i en besked på Aula til skolens forældre, som BT har set.

Meldingen har skabt forargelse blandt nogle af skolens elever og forældre, ligesom at det har skabt ophedet debat på sociale medier.

Flere skoleledere har over for Skolemonitor forsvaret skolers ret til at lave regler for elevernes påklædning, da de anser det som en del af skolens dannelse af eleverne.

Omvendt har historien fået lærer og debattør Anders Thorsen op i det røde felt, da han mener, at forbuddet er det stik modsatte af dannelse.

SF’s henvendelse til ministeren har fået forperson for Lærerstuderendes Landskreds Caroline Holdflod Nørgaard til på Twitter at stille spørgsmål ved, hvorvidt det er en opfordring til at gribe ind i skolernes frihed.

»Det er nemt at ville tillid og frihed til folkeskolen, når man er enig i hvordan friheden forvaltes. Men afgørende hvad der sker, når politikerne er uenige. Tillid til skolebestyrelser, lærere og elevdemokrati? Eller flere regler fra Christiansborg?«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: