0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En lærerformand takkede af i løbet af året. Det er bare en af de mange begivenheder, som Skolemonitor har dækket. Vi giver dig overblikket via 9 nedslag, du kan læse i sommeren.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommerpakke: 7 læseværdige artikler og 2 dybe datasæt til din ferie

Sommeren er over os, men Skolemonitor giver dig et kurateret overblik over nogle af de mest læseværdige artikler fra det seneste år, som du kan læse ved stranden, i sommerhuset eller på hotellet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det har været et begivenhedsrigt år i den danske grundskole. Nu venter en sommer, hvor skolens personale og politikere må puste ud, inden det nye skoleår starter.

Til den lejlighed har Skolemonitor samlet 9 nedslag fra året, der er gået, som vi finder læseværdigt nok til at tage med på sommerferie.

God læselyst.

1. Skoledanmark har fået en dybt ideologisk minister

Philip Davali / Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Hun er så skarp, at man kan slå sig på hende, men også så principfast, at hun kan få tunnelsyn. Hun er gode nyheder for folkeskolen, men dårlige for de frie grundskoler. For præcis et år siden tegnede vi et portræt af Pernille Rosenkrantz-Theil, efter hendes første år som minister.

Læs artiklen her.

2. Riisager vil gøre op med ’dumhedens pædagogik’

Merete Riisager tager livtag med det, hun kalder 'dumhedens pædagogik' i sin nye bog.

Dannelsen er tabt, forældrene fejler, læreren har mistet myndighed, og skolelederen er blevet mellemleder, mener den tidligere undervisningsminister. Ifølge Merete Riisager skal vi blandt andet skue til kristendommen for en løsning.

Læs artiklen her.

3. Anders Bondo har bidt i sin sidste bordkant

Anders Bondo Christensen. Formand for Danmarks Lærerforening 2002-2020.

Lærernes formand gennem næsten to årtier taler ud om sin tid i DLF i dette interview fra september. Om venskaber i KL, kampen mod et indgreb og de forhold, han har kæmpet for, men som lærerne aldrig får tilbage.

Læs artiklen her.

4. Stort datasæt: Dyk ned i fraværet på din skole

Tusindvis af børn har for højt fravær. Se, hvor galt det står til i din kommune eller din specifikke skole.

Skolemonitor giver dig her et visuelt overblik over, hvordan det ser ud med skolefraværet landet over. Dyk ned i et kæmpemæssigt datasæt og se fraværet på din egen skole.

Læs artiklen her.

5. Reformpædagogikkens fjende nummer 1 takker af

Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix

Danmarkshistoriens længst siddende minister forsvarer læseplaner og nationale test. Men Anders Foghs »dumstædighed« spændte ben for et forlig om 10. klasse, lyder det ærgerligt fra Bertel Haarder, der nu forlader politik.

Læs artiklen her.

6. På tilsynsbesøg på tyrkisk privatskole

Anna Bølling-Ladegaard
Foto: Anna Bølling-Ladegaard

Nick Stær Andersen, der er pensioneret skoleleder og skolelærer, fører tilsyn på fem fri- og privatskoler i Københavns Kommune. Her ses han i skolegården på den tyrkiske privatskole Sjællands Privatskole under en udendørs idrætstime.

Som tilsynsførende må man veje sine ord på en guldvægt, når skolens tilsynserklæring skal skrives, siger tidligere skoleleder Nick Stær Andersen. Skolemonitor har været med ham på tilsynsbesøg på en tyrkisk privatskole i København.

Læs artiklen her.

7. Professor Noemi Katznelson: Det er skolens dna at presse elever

Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Noemi Katznelson vil have os til at skelne mellem den gode, sunde og naturlige følelse af pres og decideret mistrivsel.

Hyppige undersøgelser har de seneste år rapporteret om pressede elever. Men pres og præstation er der intet galt i. Vi skal bare lære at skelne mellem det sunde og det usunde pres, siger professor Noemi Katznelson.

Læs artiklen her.

8. Idemand bag ny læreruddannelse går i flæsket på professionshøjskoler

Præst Morten Kvist har fået en ide om en ny læreruddannelse til at spire. Med stor sandsynlighed vil ideen blive til lov inden udgangen af indeværende folketingsår.

Præst Morten Kvist har fået ideen til en ny, fri læreruddannelse. Skolemonitor har spurgt ham, hvorfor han vil have en uddannelse, der har kristendom og dannelse i centrum, og hvordan sangundervisning kan gøre en dansklærer bedre.

Læs artiklen her.

9. Kæmpe datasæt om folkeskoler og frie grundskoler

Skolemonitor giver dig her det totale visuelle overblik over udviklingen i antal skoler og andel af elever i fri- og privatskoler. Søg på din kommune i artiklen.

Find din kommune: Kæmpe datasæt om antal folkeskoler og elever i fri- og privatskoler. Bragt i forbindelse med serien ’Kommuner, der lukker skoler’.

Læs artiklen her.


  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: