0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En oversigt fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at der i 96 af landets 98 kommuner er skoler, der gjorde brug af lovgivning til at forkorte skoledagen sidste skoleår.

Find din kommune: 96 kommuner gør brug af mulighed for at afkorte skoledagen

Brøndby og Herlev er de eneste to kommuner, hvor ingen skoler i skoleåret 2019/2020 havde forkortet skoledagen på nogle klassetrin ved at konvertere den understøttende undervisning.

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I næsten alle landets kommuner er der skoler, der gør brug af muligheden for at afkorte skoledagen gennem folkeskolelovens paragraf 16b og 16d.

Det fremgår af et folketingsvar fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Svaret indeholder en oversigt over, hvor mange af kommunernes skoler, der gjorde brug af muligheden i skoleåret 2019/2020.

Kun i Brøndby og Herlev Kommune anvendte ingen af kommunens skoler nogle af paragrafferne, viser opgørelsen.

Blandt de øvrige 96 kommuner er der stor forskel på, hvor stor en andel af kommunens skoler, der anvender en eller begge paragraffer på et eller flere klassetrin. Og i alle kommuner er der skoler, som slet ikke anvender muligheden.

Paragrafferne giver kommunerne mulighed for at afkorte undervisningstiden ved at konvertere den understøttende undervisning til flere voksne i fagundervisningen.

Muligheden anvendes normalt i klasser i indskolingen - og i særlige tilfælde i klasser på mellemtrinnet og udskolingen. Godkendelse gives normalt af kommunalbestyrelsen for et år ad gangen.

På grund af coronapandemien er der endnu ikke data fra skoleåret 2020/2021 - og derfor er det data fra skoleåret før, der indgår i opgørelsen.

Børne- og Undervisningsministeriet har dog lavet en spørgeskemaundersøgelse, der viste at 65 procent af de skoler, der besvarede undersøgelsen, havde forkortet undervisningstiden på et eller flere klassetrin i 2020/2021.

Herunder kan du se en oversigt på kommuneniveau over brugen af paragraf 16b og 16d:

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage