0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Nissen/Politiken/Ritzau Scanpix

Modellen, der automatisk lukker skoler og fritidstilbud i sogn og kommuner, hvor smitten stiger, er blevet kritiseret for at ramme skævt.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Model for automatisk lokal nedlukning skal revurderes

Efter kritik af model for automatisk nedlukning af skoler skal modellen revurderes i næste uge.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Næste uge vil partierne på Christiansborg revurdere den model, der er lavet for automatiske nedlukninger af blandt andet skoler i kommuner eller sogne med smittetal over en vis grænse.

Det fremgår af den politiske aftale, der torsdag aften blev lavet om en yderligere genåbning.

»Partierne er desuden enige om i uge 16 at revurdere modellen for automatiske nedlukninger, herunder i forhold til hvordan børn og unges læring og trivsel sikres i sogne og kommuner, der er nedlukkede, står der i aftalen.«

Modellen betyder i dag, at kommuner pålægges at lukke blandt andet skoler i enkelte sogne eller hele kommunen, hvis smitten i et område overstiger en bestemt grænse.

Regeringens egen faglige referencegruppe har over for Berlingske kritiseret modellen for at være ’alt for unuanceret’. De har også sagt, at ’omkostningerne er for store, og der er ikke proportionalitet i den her automatiske nedlukning’.

Det overraskede støttepartiet De Radikale, der havde fået at vide, at modellen var lavet på baggrund af eksperternes anbefaling.

Jakob Soustrup, der er medlem af referencegruppen, har til TV2 forklaret, at fagligt set ville det være mere optimalt at tage bestik af de enkelte situationer og sætte ind med intens smitteopsporing.

Han medgiver, at det strider mod et politisk ønske om enkelhed og gennemskuelighed.

Med aftalen torsdag aften skal politikerne altså på ny se på modellen. Der står ikke skrevet i aftalen, at den skal ændres eller i givet fald hvordan.

ritzau