0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Privat
Foto: Privat

Et ugeskema kan give struktur og fleksibilitet i hverdagen, når skoledagen rykkes frem og tilbage mellem udeskole og fjernundervising, mener Karina Winther.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagens tip til udeundervisning: Planlæg en hel uge ad gangen

De kommende uger skal 5.-8. klasse i størstedelen af landet undervises udenfor en gang om ugen. Vi bringer løbende et tip til udeundervisning.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Planlæg hele ugen ved hjælp af et ugeskema, og juster på typen af opgaverne alt efter, hvor meget udeskole klassen har på programmet. Sådan lyder dagens tip til udeundervisning fra lærer Karina Winther.

Karina Winther, lærer og grundlægger af UgeskemaRevolutionen

Med et ugeskema kan læreren planlægge en række opgaver, som eleverne frit kan vælge, hvornår de vil løse i løbet af ugen, ligesom at man kan differentiere ugeskemaet, så opgaverne passer til den enkelte elev.

Og dét koncept kan man med fordel tage med sig i udeundervisingen, mener Karina Winther.

»Ugeskemaundervising kan man bruge både til almindelig undervisning, fjernundervising og udeundervising. Så det gør hverdagen mere overskuelig både for lærere og elever, når man holder fast i den struktur, og så nøjes med nogle småjusteringer i opgavesammensætningen, når politikerne med et fingerknips sender os frem og tilbage mellem klasselokalet, hjemmecomputeren og skolegården,« siger Karina Winther.

Her er hendes forslag til at bruge ugeskema i udeundervisingen:

  • Planlæg ugeskemaet af én omgang i stedet for at planlægge undervisingen løbende i løbet af ugen.
  • Indtænk ekstra opgaver på ugeskemaet med bevægelse og understøttende undervisning, som passer til udendørs undervisning.
  • Eleverne kan selv vælge, hvilke opgaver fra ugeskemaet, de helst vil lave på udedagene, alt efter vejret den pågældende dag.
  • Rent lavpraktisk kan man hænge ugeskemaet på et vindue i skolegården eller et andet centralt sted, hvor eleverne kan se det og krydse af på det.

Er du interesseret i flere gode tips? Så læs tippet fra lærer Britt Engelhard Jadesø, som har haft sine elever med en tur i midtbyen for at spille ’Stormester’.

Har du et godt tip? Så skriv til redaktion.skolemonitor@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Læs mere