0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stefan Hermann kalder det tågesnak og vrøvl, at der ikke er dannelse og autonomi hos de lærere, der er uddannet på professionshøjskolerne.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stefan Hermann langer ud: Det er tågesnak og vrøvl, at der ikke er dannelse og autonomi på læreruddannelsen

Præst Morten Kvist »afslører en næsten afgrundsdyb uvidenhed«, når han beskylder professionshøjskolerne for at svigte dannelsen og agere samlebånd for systemtænkende lærere, mener formand for Danske Professionshøjskoler Stefan Hermann.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Bølgeskvulpene er højere end normalt i det skolepolitiske farvand.

Efter at et flertal tidligere på ugen vedtog et beslutningsforslag om at indføre en ny og fri læreruddannelse, tager formanden for Danske Professionshøjskoler, Stefan Hermann, nu til genmæle.

I forbindelse med, at Folketinget nikkede ja til at indføre læreruddannelsen, sagde den midtjyske præst Morten Kvist til Skolemonitor, at professionshøjskolerne, der driver 18 læreruddannelser, har »banket dannelsen ned under gulvbrædderne«.

Der er brug for nytænkning og en ny type lærere, der har en bedre autonomi, lød det fra præsten.

Og det er faldet rektor for Københavns Professionshøjskole og formand for Danske Professionshøjskoler Stefan Hermann for brystet.

Manden ved ikke, hvad han taler om. Han har købt nogle tågede analyser i afkroge af de pædagogiske miljøer

Morten Kvist mener, at dannelsen er banket ned under gulvbrædderne. Har I svigtet dannelsen?

»Nej, det har vi ikke. Manden ved ikke, hvad han taler om. Han har købt nogle tågede analyser i afkroge af de pædagogiske miljøer. Dannelse fylder enormt meget i læreruddannelsernes selvforståelse,« lyder det fra Hermann.

Rektoren mener dog, at professionshøjskolerne er hæmmet af »de ekstremt mange regler, der er på området«.

»Derfor ønsker vi os mindre nidkær regulering. Og derfor skal Morten Kvist rette sin kritik til Folketinget,« siger han.

Morten Kvist brugte som belæg for sin påstand om den skrantende dannelse, at læren om kristendom, livsoplysning og medborgerskab i dag er