0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, vil bruge en halv milliard kroner på de børn og unge, der har oplevet at være isoleret og hjemsendt fra skole.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre vil løfte unges trivsel under corona med halv milliard

Venstre foreslår i trivselsudspil at bruge en halv milliard kroner på blandt andet et fagligt løft for elever.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Som følge af nedlukningen har flere danske børn og unge lidt under mistrivsel og eksempelvis oplevet en større grad af ensomhed.

Det får nu Venstre til at foreslå et trivselsudspil med en række initiativer, som skal komme børn og unge i Danmark til gavn. Det skriver Berlingske.

Venstre foreslår i sit udspil at bruge en halv milliard kroner fra den krigskasse, som et politisk flertal har afsat i forbindelse med finansloven. Krigskassen er på i alt godt ni milliarder kroner.

Initiativerne i Venstres udspil er møntet på de børn og unge, der har oplevet at være isoleret og hjemsendt fra skole og ungdomsuddannelser. Det er sket som følge af nedlukningen af Danmark.

»Vi er meget bekymrede for, at nogen af dem, der betaler en rigtig høj pris for coronakrisen, er vores unge mennesker. Det gælder mentalt, dannelsesmæssigt og i forhold til social trivsel. Så kommer den faglige dimension, som vi også er bekymret for, men det kan man samle op på,« siger Ellen Trane Nørby, Venstres børne-, undervisnings- og ungdomsuddannelsesordfører, til Berlingske.

Hjælpepakke til børns fremtid

Nogle af de initiativer, som Venstre vil finde penge til, er blandt andet en ekstra indsats med psykologiske samtaleforløb og akuthjælpstilbud til børn og unge.

Der er også ønske om at bruge penge på et fagligt løft i skoleundervisningen, i takt med at skolerne åbner igen.

Hos Headspace, der er et netværk af rådgivningscentre for børn og unge, bliver Venstres udspil taget godt imod.

Her mener man nemlig, at der hidtil har været for lidt fokus på børn og unge under coronapandemien.

»Nu har man givet hjælpepakker til erhvervslivet, hvilket er tiltrængt, men vi er simpelthen nødt til også at give en hjælpepakke til vores fremtid i form af vores børn og unge,« siger Headspaces direktør, Trine Hammershøy, til avisen.

Minister: »Rigtig gode« forslag

Fra regeringen ser børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) flere positive elementer i Venstres udspil.

»Mange børn har haft det urimelig hårdt i coronatiden, og vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan for, at mistrivslen ikke slår rod. Mange af Venstres forslag er rigtig gode, og jeg arbejder på,