0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Undervisningsordfører Jakob Sølvhøj (EL) og politisk leder Pernille Skipper (EL).

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Enhedslisten vil have minimumsnormeringer i SFO'er

Der må ikke være mere end ni børn per voksen i skolefritidsordningerne, når forslaget er fuldt gennemført. Men det er en proces og første skridt er at sikre 70-80 millioner til SFO’er med flest sårbare og udsatte børn.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De mindste skolebørn skal have en garanti for, at der er pædagoger nok i landets skolefritidsordninger.

Det mener Enhedslisten, der vil have et krav om minimumsnormeringer i landets SFO’er med i finansloven.

Partiet vil på længere sigt indføre en minimumsnormering på ni børn per voksen. Ligesom det er aftalt ved daginstitutionerne, skal det fastsættes ved lov.

»Nu må det være de mindste skolebørns tur,« siger børne- og undervisningsordfører Jakob Sølvhøj (EL) om forslaget.

Men lovkravet er sidste skridt i en gradvis forbedring af normeringerne. Forslagets implementering har nemlig flere tempi.

I første omgang skal der ved de kommende finanslovsforhandlinger afsættes midler til at forbedre normeringerne i de SFO’er, der har den højeste andel af sårbare og udsatte seks-ni årige børn.

En opnormering svarende til halvanden pædagog på de 100 SFO’er med flest udsatte og sårbare børn vil koste omkring 70-80 millioner kroner, vurderer Enhedslisten.

Partiets forhandlere vil samtidig medbringe forslag om, at der sættes midler af til en kortlægning af fritidsområdet, der kan danne grundlag for en gradvis forbedring af normeringerne de kommende år. Partiet foreslår, der afsættes cirka 5 millioner til det formål.

Fagforbundet BUPL skønner, at der i dag gennemsnitligt er godt 20 børn per voksen i SFO’erne om eftermiddagen efter skoletid.

»Det er ikke i orden. Det er helt afgørende for børns trivsel og udvikling, at der er voksne nok i SFO’erne. Børn har også behov for nærvær og omsorg, når de er 6,7, 8 og 9 år gamle,« lyder det fra undervisningsordfører Jakob Sølvhøj (EL).

En kortlægning, som pædagogernes fagforening