0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bidstrup Stine/Ritzau Scanpix
Foto: Bidstrup Stine/Ritzau Scanpix

TIden er ikke til kreative projekkter, mener Merete Riisager.

Riisager til lærerne: Fokuser din fjernundervisning på basale færdigheder og drop de kreative projekter

Hold et stramt fokus på basale færdigheder som stavning, grammatik, kommatering og matematik - og drop de kreative forsøg, lyder rådet fra tidligere undervisningsminister Merete Riisager.

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Landets tidligere undervisningsminister Merete Riisager, der nu driver rådgivningsvirksomhed, har på Facebook lavet syv råd til læreren, der nu er i gang med at få greb om fjernundervisningen.

Riisager advokerer for, at lærerne afstår fra at forsøge at opfinde en helt ny form for undervisning, men i stedet fokuserer på nogle af de basale færdigheder. Ifølge Riisager er de danske elevers færdigheder nemlig lidt »tynde i toppen,« når det kommer til grammatik, basal matematik, stavning og lignende.

»Keep it simple. Du vil gerne gøre dit arbejde godt og kan derfor fristes til at sende detaljerede opgavebeskrivelser og komplekse forløb. Men vi har ingen tradition for fjernundervisning i Danmark, og du vil gøre forældrene en stor tjeneste ved at skrive helt enkle opgaver, der kan løses hen over ugen,« skriver Riisager på Facebook.

I samme ombæring beder den forhenværende minister lærerne droppe kreative og sociale øvelser.

»Fokuser på færdigheder og hukommelsesbaseret undervisning. Det er ikke nu, du skal kaste dig ud i kreative forløb, hvor du beder eleverne lave pandekager eller tage alt tøjet ud af klædeskabene for at sortere det. Den slags aktiviteter vil i de fleste familier få inddraget forældrene unødigt. Kreative og sociale øvelser kan være skønne i skolen, men de er ikke optimale til fjernundervisning - og slet ikke i de familier, der er pressede af arbejde eller sygdom.«

I alt giver Riisager syv råd.

Rådene er:

1) Keep it simple.

2) Koordiner med de andre fag-lærere.

3) Fokuser på færdigheder og hukommelsesbaseret undervisning.

4) Brug de kommende uger på at få samlet op.

5) Send feed back tilbage.

6) Skift mellem offline og online.

7) Vær til stede, selvom du ikke er i nærheden.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: