0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lærer får seks års fængsel for voldtægter af 13-årig elev

Lærer på sjællandsk skole voldtog 13-årig pige og krænkede andre elever. Han er nu idømt seks års fængsel.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En 32-årig skolelærer er mandag blevet kendt skyldig i at have voldtaget en dengang 13-årig elev adskillige gange, straffes med fængsel i seks år.

Det har dommere og nævninger afgjort i Retten i Næstved.

Retten har lagt vægt på overgrebenes karakter, varigheden af overgrebene, og det faktum, at han var lærer for eleven.

Bjørn Christiansen, der har skiftet navn fra Jacob Emil Laudrup Høpner, fratages samtidig retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år. Det er sagens grovhed, der ligger bag den beslutning, forklarer retsformand Anders Martin Jensen.

Han er kendt skyldig i voldtægter af pigen og blufærdighedskrænkelser af to andre elever.

Overgrebene stod på fra sommeren 2018 frem til efteråret samme år. I det groveste tilfælde tog han pigen med ud i en skov, hvor han gav hende håndjern og halsbånd på, hvorefter han voldtog hende analt.

Pigen var traumatiseret og udviste tegn på ptsd efter overgrebene, har en psykolog fortalt i retten.

Læreren har under sagen holdt fast i, at pigen selv opsøgte ham, og at det var et gensidigt seksuelt forhold.

Anklager Siw Olsen gik efter en dom på mindst syv års fængsel.

Lærerens forsvarer, Jeppe Søndergaard, håbede på, at den 32-årige ville få en dom på mellem to til fire år.

Forsvareren bad dommere og nævninge tage højde for, at manden har været udsendt som soldat til Afghanistan i 2008, og i 2014 blev han diagnosticeret med ptsd.

Det er denne ptsd, som ifølge læreren var årsag til det seksuelle forhold til den 13-årige. Han mistede sin dømmekraft, har han forklaret.

Han nægtede sig skyldig i voldtægterne, men retten lagde vægt på pigens forklaring, som retsformanden kaldte ’detaljeret, selvoplevet og troværdig’.

Inden domsafsigelsen bad læreren om, at retten tog højde for, at han har en kone og et barn på to år, som mangler ham.

»Jeg vil gerne sige, at jeg er meget ked af de ting, der er sket. Varetægtsfængslingen har været ekstremt hård. Det er virkelig ikke nemt. Jeg håber, man vil tage et rimeligt hensyn til min familie,« sagde han.

Ud over fængselsstraffen skal han betale 201.000 kroner til den 13-årige pige samt 8.000 og 10.000 kroner til de to andre forurettede.

Manden har udbedt sig betænkningstid med henblik på at anke dommen.

Opdatering: Læreren er, efter at denne artikel er udgivet, blevet frikendt for voldtægt i landsretten. Manden er dog blevet kendt skyldig i at have haft samleje med en mindreårig. Han er desuden kendt skyldig i flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse, forsøg på besiddelse børnepornografi samt delvis skyldig i vidnetrusler. Landsretten har idømt manden to års fængsel. Han frakendes desuden retten til at arbejde med børn og unge under 18 år.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage