0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Carolineskolen i København kom ud af 2018 med et resultat på næsten -7.000.000 kroner. Se resultatet fra alle landets øvrige frie skoler nederst i artiklen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Find din skole: Så meget overskud har landets mere end 500 fri- og privatskoler

Friskolerne har et samlet overskud på knap 300 millioner kroner, viser tal fra Undervisningsministeriet. Vi har gennemgået 541 regnskaber, så du kan se fordelingen på hver enkelt skole i landet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Friskolerne har samlet set et overskud på knap 300 millioner.

Det kunne du læse i Jyllands-Posten tidligere på måneden, og de nye tal fra ministeriet fik undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til at tale om en »decideret overbetaling« af nogle friskoler.

Men bag de knap 300 millioner – som svarer til det, regeringen vil spare årligt ved at sænke tilskuddet til de frie skoler fra 76 til 71 procent – gemmer der sig store variationer.

De største overskud svinger sig helt op på knap fem millioner kroner hos Randers Realskole, mens det største underskud findes hos Carolineskolen i København, der kom ud med et minus på næsten syv millioner kroner.

På Forberedelsesskolen i Randers kunne de præstere en overskudsgrad på hele 17 procent, mens Carolineskolen igen ligger lavest med en overskudsgrad på -27 procent.

I alt har 94 ud af 541 frie skoler et negativt resultat ved udgangen af 2018, og gennemsnittet i overskudsgraden for alle skoler ligger på 3,4 procent.

Der er ikke desto mindre tale om en seksdobling af overskuddet på fire år, og »det var vel ikke lige det, der var ideen med vores skattekroner«, skrev Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på Twitter 3. oktober.

Politiken Skoleliv har gennemgået 541 frie grundskolers regnskaber på Undervisningsministeriets regnskabsportal. Du kan læse årets resultat og overskudsgraden i 2018 for samtlige af landets frie grundskoler i nedenstående søgemaskine.

Og her kan du læse en række frie skoleledere fortælle om, hvorfor deres regnskaber ser ud, som de gør.

INDTAST DIN SKOLE HER

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: