0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Store skiftedag i Undervisnings-ministeriet: Rosenkrantz-Theil varsler en anden vej end Riisager

Merete Riisager (LA) overdrog torsdag sin post til socialdemokraten Pernille Rosenkrantz-Theil. Ved overdragelsen blev det tydeligt, at den nye minister vil en anden vej for den danske skole. Politiken Skoleliv var med, da dansk skolepolitik tog en drejning.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Pernille Rosenkrantz-Theil står smilende i Undervisningsministeriets gårdhave. Drag for drag er hun ved at gøre det af med en cigaret, mens hun småsnakker med embedsmænd og socialdemokratiske medarbejdere.

Der er afdelingschef Rasmus Vanggaard, der efter en omstrukturering i ministeriet sidste år blev chef for Afdelingen for analyse- og rådgivning. Han vil blive en af den nye undervisningsministers tætte medarbejdere, når der skal tages livtag med test og skabes bedre trivsel i den kommende regeringsperiode.

Der er også den ledende ministersekretær Aske Gade Jeppesen, der de næste fire år kan se frem til at være ved ministerens side en stor del af døgnet. Og der er Mads Havskov Hansen, der er rådgiver for Socialdemokratiet.

I midten står den nye minister. I sin skriggule trøje ligner hun en, der har det som blommen i et æg.

»Hvornår kommer Merete,« spørger den kommende børne- og undervisningsminister, mens hun tager endnu et hiv af cigaretten.

Men hun skal ikke vente længe, for den afgående minister er dukket op i gårdhavens udkant. Rosenkrantz-Theil spadserer roligt over mod Riisager. De to hilser, krammer, griner. Det er store skiftedag i dansk skolepolitik.

Det værste for grundskolen

Alle ministeroverdragelser markerer en ny vej, men det er alligevel ikke alle skift, der er så tydelige som dette.

Der er den liberale Merete Riisager, der har taget livtag med folkeskolereformen, insisteret på, at karakterer og test er en gave for elever, talt dunder mod rød undervisningspolitik og konsekvent kalder Socialdemokratiet for et systemparti.

Ministeren, der har vundet begejstring blandt lærerne for sit oprør mod en socialdemokratisk skolereform.

»Hvis du elsker grundskolen – både folkeskolen og de frie skoler, bør du ik