0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringen vil afsætte 8,2 millioner kroner på satspuljen til at bekæmpe skolevægring.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Riisager går til kamp mod skolevægring

Regeringen vil afsætte et millionbeløb til at hjælpe børn, der mistrives i skolen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Mindst ét barn i hver klasse rammes af skolevægring, og det vil regeringen nu sætte ind over for.

8,2 millioner kroner af satspuljemidlerne skal afsættes til at styrke skolens fagfolk, så de bedre kan identificere og håndtere psykiske problemer hos eleverne.

»Det, der er det allermest udfordrende problem, er børn, som slet ikke kommer i skole. Det kan vi ikke acceptere,« siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Hun peger på, at der kan være mange forskellige grunde til, at børn bliver hjemme fra skole - blandt andet psykiske problemer, kronisk sygdom, sorg eller misbrug i familien. Men ifølge ministeren ved vi generelt for lidt om årsagerne bag.

»Vi har behov for at blive klogere på, hvad det er for nogle børn, som har længere fravær, og som ikke kommer i skole. Fordi der kan selvfølgelig være tale om, at barnet vægrer sig - altså ikke magter at komme i skole - men der kan også være andre problemer i spil i nogle af familierne,« siger Riisager.

Kommuner skal gribe børnene

Indsatsen mod skolevægring skal ske gennem kompetenceforløb, som blandt andet vil indeholde e-læringsforløb og videnspakker med formidling af forskning og best practice-eksempler, som lærere og skoleledere kan lade sig inspirere af.

Der findes endnu ikke et præcist regnestykke for, hvordan pengene skal fordeles mellem henholdsvis e-læring og videnspakker.

I sidste uge kunne Politiken fortælle, at der i Aarhus Kommune er 30 børn, som ikke går i skole - og tallet ligger på omkring 100 børn, hvis man tæller de børn med, der kun deltager i op til halvdelen af skoletimerne.

Undervisningsministeren påpeger, at der derfor er brug for at afsætte midler til at understøtte den kommunale indsats.

»Det er kommunerne, der skal gribe børnene, men der er også behov for hjælp centralt fra for at sætte fokus på de børn, som ikke kommer i skole.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere