0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix

»Det er skolen og de professionelle, der er de vigtigste inklusions-aktører, dernæst elever og forældre,« skriver Gro Emmertsen Lund og Anne Søgaard. (Arkivfoto)

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.skolemonitor@pol.dk


Debat: Inklusion hviler først og fremmest på skolens professionelle

Hvis skolen ikke tager ansvaret for at skabe rammer for et inkluderende samarbejde, kan usikkerheden brede sig i forældregruppen og blive til afmagt - og den kan forplante sig blandt børnene, mener en forsker og en konsulent.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I Politiken Skoleliv skriver Lars Qvortrup, at vi i Danmark har en unik forståelse for eleverne som vigtige inklusions-aktører, - og henviser til Greve Kommunes projekt, Inklusion i børnehøjde:

»Grundideen var, at eleverne skal være aktive inklusions-aktører og ikke bare modtagere af lærernes inklusionsydelser. Sammen med eleverne blev der produceret videoer med gode eksempler på elev-elev inklusion. Eleverne lavede inklusionsretningslinjer. De drøftede inklusions-etik.«